Доктор Радислав Наков е специалист по гастроентерология в Университетска многопрофилна болница за активно лечение "Царица Йоана- ИСУЛ“, председател на Асоциацията на младите хепато-гастроентеролози в България.
Доктор Радислав Наков е носител на наградата за най-добър млад лекар на Българския лекарски съюз за 2017 "Ти си нашето бъдеще". Завършва медицина през 2013 година в София, специализира в Германия, Великобритания и Италия, защитава докторантура през 2017, има 17 публикации с импакт фактор и още 30 в реферирани списания.В интервю за хемороидите, той отговаря на въпроса: Как действа „Репахерб“ на хемороидите?

„Репахерб“ успокоява симптоматиката при хемороидите като основното предимство е в неговата съставка - сукралфатът, който действа точно върху самия хемороид като възстановява повърхността на лигавицата на правото черво. Също така трябва да се има предвид, че в букета от съставки на „Репахерб“ има и три билки - невен, лайка и хамамелис. И докато невена и лайката са доста известни на нашето общество, може би от над сто години и се знае, че техният ефект е противовъзпалителен, противоболков, тук интересни са и листата от хамамелис. Това са едни специфични листа - от леска, лешник. Хамамелисът дава и второто предимство на „Репахерб“ - той има освен противовъзпалително действие и блокиращо действие на едни определени клетки в човешкия организъм, които се активират именно като „полицията“, когато настъпи някакво усложнение. И също така интересното е, че той има доказан ефект в редица проучвания в западноевропейски държави. Даже в Австрия и в Испания хамемелисът е регистриран като лекарство, което е доказателство за неговия силен ефект, като медикамент буквално. Интересен друг ефект на хамамелиса е, че има и анти-ейджинг ефект, айде сега в тази зона може би не е толкова важно, но е интересен факт. Така че „Репахерб“ обединява успокоителните сили на всичките тези съставки...
(Извадка от интервю на д-р Радислав Наков в предаването Ники Кънчев шоу по Дарик радио от 10 октомври 2019г)

Цялото интервю на д-р Наков е достъпно на сайта на Дарик радио на следния линк:
https://darikradio.bg/doktor-nakov-mozem-za-dalgo-vreme-da-zabravim-za-hemoroidite.html#parent=show